Ons Kasteel - Eeuwenlang middelpunt van Wijchen

Museum Kasteel Wijchen

Ons Kasteel - Museum Kasteel Wijchen

Al 1000 jaar prijkt midden in het dorp de toren van Kasteel Wijchen. Eens een versterkte woontoren voor de heren van Wijchen, nu een stadspaleisje voor het volk. Wat heeft zich in die 1000 jaar afgespeeld in en rond het kasteel? En konden de bewoners van het kasteel het altijd vinden met de inwoners van het dorp? Museum Kasteel Wijchen presenteert van 3 februari t/m 29 juli 2013 een tentoonstelling vol belevenissen en ontdekkingen voor jong en oud, waarin de relatie tussen kasteelbewoners en inwoners van Wijchen centraal staat.

De tentoonstelling Ons Kasteel. Eeuwenlang middelpunt van Wijchen toont in zes tijdsvensters de geschiedenis van kasteel en dorp Wijchen. In ieder tijdsvenster ontmoeten bezoekers personages die hen meenemen in het leven van kasteelbewoners en dorpelingen uit de vroege en late middeleeuwen, Renaissance, 19e en 20e eeuw. Wat aten Wijchenaren in de middeleeuwen? Hoe woonde men in de 17 eeuw? Wat had men aan in de 19e eeuw? En welke arbeid werd er verricht in Wijchen in de 20e eeuw? En wat was het verschil in deze dagelijkse zaken tussen de kasteelbewoners en inwoners van het dorp? Een laatste venster is gereserveerd voor een persoonlijke blik op de toekomst van het kasteel.

Evenement
Van vrijdag 1 februari 2013
Tot en met maandag 29 juli 2013

Legenda