Middachten in beeld

Landgoed Middachten

Middachten in beeld - Landgoed Middachten

Deze zomer zijn in de oranjerie en kasteel foto´s te zien die een prachtig beeld geven van het leven van de bewoners van Middachten en de wereld waarin zij zich bewogen. Niet alleen interieur van kasteel en tuin zijn te zien, maar ook portretten en de persoonlijke belangstelling voor bijvoorbeeld paarden en water.

Vanaf ca. 1840 verschenen er voor het eerst foto’s van gebouwen, stadsgezichten, tuinen en landschappen. Ook op Middachten werd gefotografeerd. Hierdoor is het mogelijk met behulp van foto’s de ontwikkeling van de tuinarchitectuur vanaf de landschapsstijl van de 19de eeuw via de neo barok naar de huidige tijd te volgen.

Behalve over de geschiedenis van Kasteel Middachten en haar bewoners vertelt de foto expositie ook over de ontwikkeling van het medium zelf: de fotografie. Prachtige vroege albuminedrukken van Kasteel Middachten ademen de tijdgeest: de geel bruine beeldtint, het zacht glanzende oppervlak, maar ook de ongekende detailweergave, of juist tekenen van verval: vergeling, verbleking.

In de oranjerie worden vergrote kopieën van foto´s getoond; in het kasteel is een expositie van originele foto´s.

Evenement
Van vrijdag 31 mei 2013
Tot en met zondag 15 september 2013
Informatie www.middachten.nl

Legenda