Gebroeders van Limburgfestival

Nijmegen

Gebroeders van Limburgfestival

Op 23, 24 en 25 augustus 2013 vindt het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Het thema van het grootste Middeleeuwen Festival van Nederland is dit jaar: Vol Vuur! Rondom dit thema vinden allerlei vurige activiteiten plaats. Nieuw dit jaar is dat het festivalterrein geconcentreerd wordt op het Valkhof, het Hunnerpark, Kelfkensbos en de Stevenskerk. Ook is er programma in Museum Het Valkhof. Er komt een zaterdagavondopenstelling én u kunt deelnemen aan een Middeleeuws banket.

Evenals voorgaande jaren kunt u genieten van het Riddertoernooi van Gelre, van een spectaculaire Blijde Incomste (optocht) op zondagmiddag en een sfeervolle Soirée in de Stevenskerk (dit keer op vrijdagavond). Er zijn weer prikkelende en verrassende 'Geuren & Smaecken' en 'Qualen & gheneesconst', evenals een middeleeuwse markteen scholendag en vele kinderactiviteiten, en niet te vergeten honderden figuranten, ambachtslieden, musici, dansers et cetera die lezingen, modeshows, speurtochten en demonstraties geven.

Evenement
Van vrijdag 23 augustus 2013
Tot en met zondag 25 augustus 2013

Legenda