Airborne Wandeltocht

Airborne Wandeltocht

Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. De Airborne Wandeltocht is het grootste ééndaagse wandelevenement ter wereld en is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem in september 1944. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

De wandeltocht kent vier afstanden, te weten de 10, 15, 25 en 40 kilometer (40 kilometer voor individuele wandelaars) en leidt door een gedeelte van de Veluwezoom met rustieke bossen van de gemeente Renkum en een prachtig uitzicht over de Rijn. Aan de Airborne Wandeltocht nemen jaarlijks veel wandelaars deel uit binnen- en buitenland, zowel individueel als in groepsverband. De routes maken de tocht absoluut de moeite waard. Kijk voor uitgebreide infomatie en inschrijven op de website. 

Evenement
Van zaterdag 7 september 2013

Legenda

BEZOEK DE GELREDAGEN

Iedere week kun je een bijzondere dag meemaken die je terugvoert naar een periode uit de rijke geschiedenis van Gelderland. Met gratis demonstraties, rondleidingen en soms ook nog eens bijzonder vermaak. En vaak een verrassing bij een nabijgelegen horecabedrijf.

Kom zaterdag 5 december 2015 naar Gelredag: Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Bekijk alle Gelredagen