Romeinenfestival

Het Romeinenfestival is het grootste festival over de Romeinse tijd en archeologie in Nederland. Dit unieke tweejaarlijkse festival wordt gehouden in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Precies op de plek waar de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden een fort bouwden, het Kops Plateau. Het festival trekt duizenden bezoekers, jong en oud, uit binnen- en buitenland.

Zet het komende Romeinenfestival alvast in je agenda! De volgende editie is van 31 mei tot 2 juni 2014 en heeft het thema Eten & Drinken.

Gevarieerd programma
Tijdens het Romeinenfestival wordt het rijke Romeinse verleden van ons land zichtbaar en tastbaar voor een breed publiek. Publiek krijgt een zeer gevarieerd programma aangeboden met een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement waarbij een mooi samenspel van heden en verleden zichtbaar is.

Tijdens het Romeinenfestival is het terrein van het Kops Plateau open voor geschiedenisliefhebbers van alle leeftijden. De Romeinse tijd komt werkelijk tot leven met een Romeins tentenkamp, militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, archeologische workshops, ambachten en een Romeinse markt. Rondleidingen, lezingen, theater, verhalen, visualisaties en workshops bieden ontspanning en verdieping.

Evenement
Van zaterdag 31 mei 2014
Tot en met zondag 1 juni 2014

Legenda