Hanzefeesten in Doesburg

De Doesburgse Hanzefeesten zijn een jaarlijks terugkerend middeleeuws feest in het historisch centrum van het hanzestadje Doesburg aan de IJssel. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuivelen door de straten. Er is straattoneel, muziek en er zijn tientallen oude ambachten te bewonderen.

Ridders hebben hun tenten opgezet waar vechttechnieken en oude wapens getoond worden en zal het dagelijks leven uit de middeleeuwen zichtbaar worden. Op de “Culi-markt” zijn diverse oude en minder oude gerechten en ingrediënten te vinden. Er kan gegeten worden in een heuze herberg. Ganzen, geiten, ezels en paarden scharrelen ouderwets tussen het publiek.

Je kunt genieten van middeleeuwse kluchten, goochelaars en je moet oppassen voor de schoffies die op je geld uit zijn. Hoogtepunt is de modeshow waar vele kostuums de revue passeren. De dag wordt afgesloten met een grootse parade.

En bijna alles gratis en vrij toegankelijk voor jong en oud!

Evenement
Van zaterdag 14 juni 2014
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda