De Prins van Oranje op Middachten

De Prins van Oranje op Middachten

Deze zomer zal de geschiedenis van 200 jaar geleden weer even tot leven komen op kasteel Middachten in De Steeg. Het zal daar 17 augustus 1814 zijn. We bevinden ons dan in een korte tijd van vrede tussen de bevrijding van de Nederlanden van de Franse overheerser en de Waterloo campagne waarin Napoleon definitief zal worden verslagen.

Vijf dagen eerder is de prins van Oranje benoemd tot Ridder in de Orde van het Gulden Vlies en de dag daarna heeft hij het opperbevel over de Brits-Hannoveraanse troepen aanvaard. Generaal Majoor van Reede nodigt de Prins van Oranje en zijn staf uit om deze heuglijke feiten te vieren met een ontspannende sport- en spelmiddag. En jij kunt daar bij zijn!

Evenement
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda