Bridge to Liberation Experience

Multimediaspektakel op de John Frostbrug bij 71ste herdenking Operatie Market Garden.

Op 18 september 2015 wordt in Arnhem één van de grootste en belangrijkste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog, Operation Market Garden met daarin de Slag om Arnhem, herdacht. Het wordt een zeer bijzondere herdenking met een centrale rol voor de brug die 71 jaar geleden centraal stond: de John Frostbrug. Om 20:30 uur vindt op de John Frostbrug het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience plaats dat het publiek meeneemt in het verhaal van Operation Market Garden, de Slag om Arnhem, de terugtrekking, evacuatie en de wederopbouw van de stad. Bridge to Liberation Experience is een indrukwekkende ervaring door middel van beeld, live muziek en dans.

Tijdens de 1e editie vorig jaar stond de evacuatie van Arnhem, gezien door de ogen van een 11-jarig meisje, centraal. Bij de 2e editie in september vormen de ervaringen van de Britse Airborne-parachutisten de rode draad van de voorstelling. "Dit is een nieuwe manier van herdenken", zegt burgemeester Herman Kaiser, "Het evenement is bedoeld voor álle Arnhemmers."

Net als vorig jaar worden de artiesten op het drijvende podium onder de John Frostbrug begeleid door Het Gelders Orkest. Roel van Velzen, Blaudzun, Niels Geusebroek en Giovanca werken als artiesten mee aan het Bridge to Liberation Experience 2015. 

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda