Gelredag: Romeinen bij Museum Het Valkhof

Het museum opent tussen 11.00 uur en 12.00 uur gratis de deuren voor het publiek. De Nicolaaskapel in het Valkhof Park is ook geopend. 

Op deze Gelredag staat de tijd van de Romeinen centraal. Meer dan 400 jaar maakte het zuiden van Nederland deel uit van één van de grootste beschavingen van de oudheid: het Romeinse rijk. Wij hebben veel van hen geleerd, zoals het schrift en de rechtspraak. Daarnaast zorgden de Romeinen voor welvaart en voor de langste periode van vrede uit de West-Europese geschiedenis. Met name in het Rijk van Nijmegen zijn veel restanten van de Romeinse beschaving terug te vinden. Er zullen deze dag ook 2 Romeinen aanwezig zijn die je alles kunnen vertellen over het leven van toen.

Museum Het Valkhof heeft een uitgebreide verzameling bodemvondsten uit Nijmegen en de provincie Gelderland. Ze geven een beeld van het menselijk leven in de regio, vanaf de oude steentijd, de Romeinse tijd, middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. Topstukken in de collectie zijn tal van unieke Romeinse bodemvondsten.

TIP: Er is een layar route waarin je de geschiedenis van Nijmegen te zien krijgt. Goed idee om dit te combineren met het bezoek aan het museum.

Evenement
Van zaterdag 19 september 2015
Tijd 11:00
Ridders van Gelre

Bekijk de uitzendingen van de Ridders van Gelre op Omroep Gelderland.

Ridders Van Gelre Video 333

Legenda