Middeleeuws Feest Klooster Graefenthal

Het is weer zover… de tijdmachine houdt stil in het jaar 1474… De Bourgondiërs trekken op richting Neuss en onderweg belegeren ze het rijke klooster Graefenthal in Goch-Asperden.
Kunnen de verdedigers de nonnen en het klooster redden...?

We nodigen iedereen uit, groot en klein, jong en oud, om naar dit bijzondere middeleeuwse evenement te komen.
Hier beleven de bezoekers de late middeleeuwen met zijn vele facetten, waaronder het authentieke legerkamp met re-enactors uit allerlei verschillende landen.

Naast de vele activiteiten gedurende de dag, zoals uitleg over de vechtkunst met diverse middeleeuwse wapens, is een van de hoogtepunten de veldslag.
De troepen treffen elkaar op het grote veld. Een bittere strijd om de winst van het klooster volgt, waarbij het afvuren van (echte!) kanonnen niet geschuwd zal worden. Wie gaat er winnen...?
Talrijke attracties laten u de tijd vergeten: het middeleeuwse leven en de gewoontes van de soldaten, ambachtslieden en ander volk worden zo authentiek mogelijk uitgebeeld. Het klaarmaken van de wapenuitrusting, boogschieten, handwerken, en nog veel meer kunt u met eigen ogen zien en beleven. In het veelzijdige kindergedeelte zijn diverse middeleeuwse spelen zelf uit te proberen door de kinderen. Ook een "kiddy battle", waarbij de kinderen de echte ridders te lijf gaan, ontbreekt niet. De bezoeker kan zich helemaal onderdompelen in lang vervlogen tijden.

Muzikanten, narren en goochelaars, op de markt met vele uitzonderlijke handelaren uit vele landen kunt u uw ogen en smaakpapillen de kost geven. Warme mede-honingwijn, vlees van de middeleeuwse barbecue of huisgemaakte Graefenthaler dadeltaart...

Het zal een imponerend weekend worden.

Openingstijden
19 September 2015: 11 – 22u
20 September 2015: 10 – 19u

Entree
Volwassenen: € 7,-
Kinderen, studenten en senioren: € 3,-
Middeleeuws gekleed: € 2,- korting
Familiekaart (2 volwassenen en 3 kinderen): €20,-

Evenement
Van zaterdag 19 september 2015
Tot en met zondag 20 september 2015
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda