Gelderse Museumdag

Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld van nu hebben gevormd? Wat zit er tussen dromen en doen? Maar ook, hoe kunnen (boze) dromen tot afschuwelijke daden leiden?

Het thema gaat over hoop, geloof, idealisme, angst, liefde, vrijheid en wilskracht. Grote idealen staan tegenover het praktisch idealisme van nu. Welke mensen hebben verschil gemaakt in de geschiedenis door hun dromen na te jagen en daarin anderen mee te krijgen? Waarom is de één visionair waartegen anderen graag opkijken en de andere een uitslover of fantast, bij wie mensen hopen dat hij onderuit gaat? Concreet sluit het thema onder andere aan bij de 70 jaar bevrijding van Nederland en 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname

Evenement
Van zaterdag 24 oktober 2015
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda