Herdenking 101e Airborne Divisie

Herdenking voor de 101e Airborne Divisie. Deze herdenking word sinds 2008 jaarlijks georganiseerd door Stichting Never Forget Them. Aan de herdenking nemen ook basisschool De Haafakkers en basisschool De Klimboom uit Heteren mee.

De Amerikaanse 101e Airborne Divisie is tijdens operatie Market Garden bij Eindhoven gedropt met parachutes op 17 september 1944. Door het “Mislukken” van de operatie bij Arnhem, kwam het front tussen de rivieren de Waal en de Rijn te liggen, de Betuwe. Op 3 oktober 1944 werd de 101e Airborne Divisie naar dit gebied verplaats. Ze werden pas eind november afgelost en hebben dus bijna 2 maanden lang zware gevechten moeten leveren in dit gebied. De Divisie is hierbij meer dan 300 mannen verloren. Welke we jaarlijks herdenken bij het daarvoor opgerichte monument in Heteren.

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda