Gelredag: 'De vergeten achttiende eeuw' bij Museum Nijkerk

Museum Nijkerk aan de Venestraat 16 is tussen 10.00 en 13.00 uur gratis toegankelijk. Het Museum is in 2014 verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie, het laat-middeleeuwse Gasthuis, een Rijksmonument. Na een verbouwing en herinrichting wordt het museum eind november officieel geopend. Deze Gelredag is een goede gelegenheid om nog voor de officiële opening binnen te kijken. Deze dag heeft Museum Nijkerk de multitouch tafel (een i-Pad zo groot als een tafel) met daarop bijzondere historische applicaties van Erfgoed Gelderland in bruikleen.

Bovendien trakteert het museum op gratis stadswandelingen. Elk heel en half uur vertrekt er een (korte) stadswandeling o.l.v. een stadsgids. De eerste wandeling start om 10.00 uur, de laatste begint om 13.00 uur. De stadswandelingen van 11.00 en 12.00 uur zijn verrijkt met Layar, Augmented Reality browser app. Neem je smartphone mee en leer met deze app de stad kennen, waarbij gebouwen en plekken verrijkt zijn met historische beelden, video's en geluidsfragmenten. Handig om de Layar app van te voren alvast te installeren op je smartphone. Behalve het museum is deze dag ook de Grote Kerk te bewonderen en kan de toren worden beklommen. Een prachtige witte toren uit de 18e eeuw (de Gouden Eeuw van Nijkerk), gefinancierd met de inkomsten uit de florerende tabaksverbouw. Zowel de kerk als de toren zijn deze dag gratis toegankelijk.

Bovendien stelt de VVV het nieuwe Veluwe-magazine gratis beschikbaar. Maar: op is op. Voorts bij de VVV: ansichtkaarten van Nijkerk 1+1 gratis. 

Evenement
Van zaterdag 7 november 2015
Tijd 10:00 - 13:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda