Gelredag: Landgoed Schovenhorst Putten

Schovenhorst is een landgoed in het buitengebied van Putten. Rond 1850 zijn hier de eerste experimenten met bosbouw op de Veluwe begonnen. Nog steeds staan de meest bijzondere en oude bomen van de Veluwe in het pinetum van Landgoed Schovenhorst. 

De bostoren is tijdens de Gelredag gratis te beklimmen. Bovendien worden er rondleidingen gegeven door deskundige gidsen. Ook voor kinderen is Schovenhorst een paradijs. In het speelbos kunnen zij klimmen en klauteren. Er is een bostheater, een grote zandbak, er zijn klauternetten en omgevallen bomen en stronken om hutten mee te bouwen. Kinderen zijn de baas op dit deel van het landgoed dat speciaal voor hen is ingericht. Terwijl zij zich hier helemaal uitleven kunnen ouders, grootouders en begeleiders het geheel aanschouwen vanaf de zitjes bij de picknickplek. Het speelbos is vrij toegankelijk.

Laarzen, wandelschoenen aan: het landgoed Schovenhorst nodigt een ieder uit voor een heerlijke wandeling. Er is een route van 2,5 kilometer door de bijzondere Bomentuin, de prachtige Boswandeling van 4 kilometer, en de cultuurhistorische wandeling maken van 8 kilometer.

Het horecapaviljoen “de Hop-eest” is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Bij de VVV aan het Kerkplein 15 in Putten is voorts tijdens de Gelredag een gratis fietsroute verkrijgbaar. Bovendien is er 15% korting op het hele VVV-assortiment (m.u.v. cadeaubonnen en entreekaarten). Het natuurleerpad 'Wegwijs in het Sprielderbos' van € 2,50 voor € 1.

Bij Museumboerderij de Mariahoeve is er een wintermarkt. 

Tot slot het Gelredag-menu bij Pannenkoekhuis 'de Huifkar': Boerengroentesoep, Gelrepannenkoek met uitgebakken spekjes, ui en bospaddestoelen en een petit dessert voor € 15,00. De Gelrepannenkoek is ook los verkrijgbaar voor € 10,00.

Evenement
Van zaterdag 21 november 2015
Tijd 10.00 - 13.00 uur
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda