Gelredag: Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Sinterklaas is samen met zijn pieten, zaterdag te gast in het museum van 11.30 tot 13.30 uur en om 13.00 uur start een vrije rondleiding “In Winterse Sferen”. Sinterklaas heeft zaterdag geen cadeautjes bij zich maar is twee uur aanwezig tussen de kinderen en praat met hen. Dat wordt altijd erg gewaardeerd door de aanwezige bezoekers. Daarnaast speelt een fanfare Sinterklaasliedjes bij de ijsbaan. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van de ijsbaan en sleebaan, rupsbaan & ambachtelijke wintermarkt op het Zaanse plein. Kortom ze kunnen de winters van vroeger écht beleven.

Het museum geeft een kijkje op ons dagelijks leven in de winter, zoals hoe vierden we Kerst in 1910? Wat deden de Marker vissers als er ijs lag? En hoe warm was het eigenlijk bij het houtvuurtje? Het museum is vol van activiteiten, geuren en verhalen over werken, feesten en eten, schaarste en overvloed, kou en kleding, vervoer en vrije tijd in de echte winters van vroeger. Leuk is om het interactieve winterspel te spelen. Jong en oud kan op onderzoek uitgaan en ontdekken wat de ‘klanten’ in het museum nodig hebben en verkopen hen de juiste producten.

Het museum is zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur voor bezoekers van de Gelredag gratis toegankelijk. Na 13.00 uur gelden de reguliere entreeprijzen.

Evenement
Van zaterdag 5 december 2015
Tijd 10.00 - 13.00 uur
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda