Arnhem remembers - Slag om Arnhem

In 1944 vonden rondom Museum Arnhem tijdens De Slag om Arnhem zware gevechten plaats. Dit moment in de geschiedenis is aanleiding om speciale rondleidingen te geven tijdens het Herdenkingsweekend ‘Arnhem Remembers’. 
Rondleiders vertellen u alles over de kochbunkers en andere historische plekken in onze tuin. Kochbunkers stammen uit het najaar van 1944. De bunkers in de tuin van Museum Arnhem zijn, evenals een wirwar aan loopgraven, aangelegd door Nederlandse dwangarbeiders na de slag om Arnhem (september 1944). Toen werd het laag liggende gebied tussen Arnhem en Nijmegen frontgebied. Ook de rol van het museum en de collecties ten tijde van operatie Market Garden komen aan de orde. Tenslotte bezoekt u de tentoonstelling transHISTORY. This is my truth, tell me yours, die het verhaal vertelt over onze kijk op de geschiedenis en het (her)beleven hiervan. De werken laten zien dat geschiedenis niet statisch is, maar continue in beweging en onderdeel van het dagelijks leven en de actualiteit. 
In NL + EN.

Evenement
Van vrijdag 16 september 2016
Tot en met zaterdag 17 september 2016
Tijd 13:00 - 15:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda