Gelredag: Kleefse enclaves - Zevenaar

We vieren dat de Liemers dit jaar tweehonderd jaar bij Gelderland hoort. Het gebied kent toch tal van oude tradities en gebruiken die voortkomen uit de geschiedenis als grensgebied. Uiteraard mag een schuttersgilde op een Liemers feest niet ontbreken.
Ga op ontdekkingstocht door het historische Zevenaar. Het Liemers Museum en het Gelders Schuttersmuseum zijn de hele ochtend vrij toegankelijk. Vanaf daar vertrekken rondleidingen onder leiding van een deskundige gids door de stad. Ontdek de vele geheimen uit de geschiedenis van Zevenaar. Ooit stonden in de stad twee kastelen. Bekijk de overblijfselen van de grote middeleeuwse burcht.

De rondleiding eindigt op het landgoed rond Huis Sevenaer. Dit gebied is normaal voor publiek gesloten. Het is het laatste landgoed in Nederland waar de bewoner van het huis nog zelf het onderhoud doet. Het is een unieke plek waar de eeuwenoude tradities van een Gelders landgoed in ere worden gehouden. Mis deze Gelredag niet, want het landgoed rond Huis Sevenaer is zelden toegankelijk voor bezoekers. In het Eet-Lokaal in Het Polderhuis kan iedereen de producten van het landgoed proeven. 

10 Sept Facebook Link

Evenement
Van zaterdag 10 september 2016
Tijd 10.00 - 13.00 uur
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda