Gelredag: Leven met het water - Harderwijk

Harderwijk is één van de mooiste historische steden van Nederland, maar daar kom je niet achter tijdens een dagje Dolfinarium. Vandaag nodigen we iedereen uit om met het rijke verleden van Harderwijk kennis te maken. We starten in de gloednieuwe botterwerf en visafslag. Hier herleven oude tijden toen Harderwijk nog een stad aan de Zuiderzee was. Maar Harderwijk heeft meer te bieden dan een rijk visserijverleden.

Visserijzolder Harderwijk

Vanuit de visafslag nemen deskundige en enthousiaste gidsen u mee langs alle verborgen pareltjes in de prachtige historische binnenstad. De Vischpoort, het oude stadhuis en de voormalige universiteit zijn normaal gesloten voor het publiek, maar openen vandaag de deuren. Maak kennis met Harderwijk als Hanzestad en stad van kunst en wetenschap.
Na een onvergetelijke wandeling krijgen bezoekers in de vischafslag een demonstratie van de oude veilingtradities, er is live-muziek en misschien mag u zelfs varen met een botter. Uiteraard zijn haring, paling en andere zeelekkernijen verkrijgbaar in en om de botterwerf en visafslag.

17 Sept Facebook Link

Evenement
Van zaterdag 17 september 2016
Tijd 10.00 - 13.00 uur
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda