Historische wandeling - Landgoed de Schaffelaar

Landgoed De Schaffelaar bestaat onder meer uit een kasteelachtig huis in neogotische stijl, een parkbos, lanenster en een grote weide met een gracht eromheen. Het landgoed is een aantal jaren geleden zorgvuldig gerestaureerd. Ook de 19de-eeuwse oranjerie en de oranjerietuin, de slingervijver en de lanenster met het ‘grand canal’ zijn weer in oude glorie hersteld. Maar er staat meer op de agenda op deze historische wandeling met een paar ‘uitstapjes’. Zoals: kent u het quinconce verband? Weet u alles van zichtassen? En kent u de heel bijzondere en zeer zeldzame zwervende schaatsenrijder die hier is gevonden? Wanneer u dit als een uitdaging in de oren klinkt dan is dit zeker een middag om mee op pad te gaan. Als toetje gaan we bij hoge uitzondering het huis met onder andere de prachtige ‘druipsteengrot’ bezoeken. Reserveren is niet nodig.

Evenement
Van zaterdag 24 september 2016
Tijd 14:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda