024 Geschiedenis Nijmegen

Beleef drie dagen lang de geschiedenis van de oudste stad van Nederland: van Romeinse limes tot frontlijn, van vestingwerk tot toevluchtsoord. In de Maand van de Geschiedenis pakt historisch Nijmegen op drie locaties uit met een grenzeloos weekend boordevol historie.

Vrijdag 14 & zaterdag 15 oktober: Stevenskerk
024 Geschiedenis trapt af in de Stevenskerk. Kom op vrijdag naar de openingsavond met medewerking van onder andere Stine en Lotte Jensen, professor Nijmeegse Geschiedenis Dolly Verhoeven en muziek van dj von rosenthal.

Steek op zaterdag de grens over van de hedendaagse naar de historische markt en ontdek wat historisch Nijmegen te bieden heeft. De markt is een bonte mix van kramen, presentaties, proeverijen, activiteiten en (korte) lezingen.

Zaterdag 15 oktober: Mariënburg
Vergaar historische kennis en inspiratie in het culturele hart van de stad. Een uitdagend en veelzijdig programma voor alle leeftijden biedt voor ieder wat wils. Schuif aan bij een lezing over grensverleggende vrouwen, speel het Vrede van Nijmegen-spel, bezoek een expositie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en test je kennis in de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz 2016.

Zondag 16 oktober: Valkhofkwartier
Een spannende familievoorstelling neemt je mee over grenzen van tijd en plaats. Beleef de geschiedenis in het historische hart van de stad. Een spannende familievoorstelling neemt je mee langs vele historische grenzen. Ontdek de resten van de oude stadsmuur, daal af in een Duitse bunker en wandel langs de kade van de natuurlijke grens van de stad: de Waal. Je maakt het mee in het Valkhofkwartier!

Evenement
Van vrijdag 14 oktober 2016
Tot en met zondag 16 oktober 2016
Tijd De hele dag
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda