Gelredag: Gelderland als adelprovincie - Anholt (D)

Vandaag begint de Maand van de Geschiedenis met als thema: Grenzen. We voegen meteen de daad bij het woord en gaan bij Gendringen anderhalve kilometer de grens over naar Duitsland. Hier staat één van de mooiste en grootste kastelen uit het grensgebied. Een Duits kasteel met een Gelders tintje.
Burg Anholt is nog altijd bewoond. De Duitse Fürst Salm zu Salm zal u persoonlijk in zijn huis ontvangen. U heeft vrij toegang tot de kelders, de bibliotheek en de grote middeleeuwse toren van het kasteel. Ook de tuinen zijn toegankelijk en misschien mag u zelfs in de kapel kijken waar de voorouders van de Fürst begraven liggen. Hier hebben ook ridders uit het roemrijke Gelderse geslacht Bronckhorst-Batenburg hun laatste rustplaats gevonden. De schitterende woonvertrekken van de vorst zijn alleen met een gids toegankelijk. De vorst vraagt daar (waarschijnlijk) een kleine vergoeding voor.
We vieren de start van de Maand van de Geschiedenis net over de grens in Duitsland. Uiteraard is er muziek en op de voorburcht is een echt Duits restaurant gevestigd met volop gelegenheid voor Kaffee und Kuchen.

1 Okt Facebook Link

Evenement
Van zaterdag 1 oktober 2016
Tijd 10.00 - 13.00 uur
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda