Gelredag: Gelderland als kraamkamer van de Nederlandse democratie - Deel 2

Op zaterdag 29 oktober wordt de bezoeker van de Gelredag in Zutphen meegenomen op een reis langs de sporen van de burgerlijke macht. Centrum van die macht is het ’s-Gravenhof, al ruim duizend jaar de plek waar het stadsbestuur zetelt. Startlocatie van de Gelredag is dan ook het ’s-Gravenhof. Een groot deel van die duizend jaar hadden de burgers in Zutphen de macht. Tijdens deze Gelredag nemen stadsgidsen de bezoekers mee op een wandeltocht langs de belangrijkste parels van die burgerlijke macht. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan de wandelingen en er zijn 90 vrijkaartjes voor de tegenovergelegen Walburgiskerk. De Gelredag is van 10.00 tot 13.00 uur.

Historische stad Zutphen
Startlocatie van de Gelredag is Hampshire Hotel ’s Gravenhof, ´s-Gravenhof 6 in Zutphen. Vanaf daar vertrekken de gidsen van het Gilde voor de rondwandelingen door de stad, met onder andere een bezoek aan de 14e-eeuwse stadspoort over de rivier de Berkel. Op deze plek kunnen gasten zich ook registreren voor een bezoek aan de Walburgiskerk en de Librije. In Hotel 's Gravenhof worden kaartjes uitgedeeld voor de exclusieve rondleidingen, in groepen van 15, door de kerk en bijbehorende 16e-eeuwse bibliotheek de Librije. Alleen deelnemers met zo'n kaartje krijgen vrije toegang tot de kerk tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Er zijn slechts 90 kaartjes voor de kerk beschikbaar, dus wie het eerst komt die het eerst maalt.

29 Okt -Facebook -link

Evenement
Van zaterdag 29 oktober 2016
Tijd 10.00 - 13.00 uur
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda