Diederik van Vleuten: Mijn nachten met Churchill

Meesterverteller brengt historisch getint, documentaire-achtig kleinkunstprogramma.
In Mijn Nachten met Churchill probeert Nederlands enige echte stand up historyteller Diederik van Vleuten antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader, in plaats van hem vertrouwelijk in te wijden in de wereld van seks, drank, voetbal en geld - de onwrikbare pijlers van het mannenbestaan -, zijn zoon liever complete redevoeringen van Winston Churchill leerde, inclusief diens stem en gebaren. En waarom hij meer dan vijftig jaar na het overlijden van Churchill bijna iedere dag, maar zeker iedere nacht aan de legendarische oorlogsleider denkt.

Zijn zoektocht naar de antwoorden voert hem op een vermakelijke, confronterende en ontroerende manier terug naar de geestgronden van zijn kleurrijke familie en het landgoed van de oude Winston zelf. In Chartwell valt het kwartje. Dus dáárom was het. Had dat meteen gezegd. Dat had behoorlijk wat nachtrust gescheeld.

Een schat aan verhalen, een smaakvol decor, stemmige muziek en dat alles in de regie van Berend Boudewijn. Dat is Mijn nachten met Churchill. Als dat niet van Vleuten's finest hour wordt heeft hij het uitsluitend aan zichzelf te danken.

Met zijn eerste twee soloprogramma's schreef Diederik van Vleuten theatergeschiedenis. Hij schiep een nieuwe theatervorm. Aan de hand van de lotgevallen van zijn familie dook hij vertellend, spelend en zingend in onze Nederlandse geschiedenis en die van de wereld. Zijn debuut Daar Werd Wat Groots Verricht ging over de val van het voormalig Nederlands Indië, de opvolger Buiten Schot had de Eerste Wereldoorlog tot onderwerp. Voor deze voorstellingen ontving hij de prestigieuze Prijs van de Kritiek.

Evenement
Van zaterdag 10 december 2016
Tijd 20:15 - 22:45
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda