Kids Geluksroute

Volg in oktober de Kids Geluksroute en ga op zoek naar de kleine en grote geluksmomenten van soldaten en burgers tijdens de Slag om Arnhem.

De Maand van de Geschiedenis staat in het teken van geluk. We kennen meerdere vormen van geluk: een gunstige gebeurtenis, een toestand van volkomen tevredenheid of voorspoed. In het Airborne Museum duik je in de maand oktober in de geschiedenis van de Slag om Arnhem en ga je op zoek naar een van deze vormen van geluk tijdens de Kids Geluksroute.

Een oorlog veroorzaakt veel verdriet. Maar zelfs in oorlogstijd ervaren mensen kleine en grote geluksmomenten. Zo was er een soldaat die een munt bij zich droeg waardoor de kogel afketste en hij niet gewond raakte. In september 1944 dachten veel burgers dat de bevrijding nabij was toen ze hoorden dat geallieerde parachutisten geland waren. En tijdens en na de oorlog werden gezinnen weer met elkaar herenigd. Volg in oktober de Kids Geluksroute met je familie of vrienden in het museum en ga met elkaar op zoek naar deze bijzondere geluksmomenten.

Aan het eind van de Kids Geluksroute ontvang je het Bevrijdingsbordspel cadeau. De Kids Geluksroute is voor families met kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar.

Evenement
Van zondag 1 oktober 2017
Tot en met dinsdag 31 oktober 2017
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda